Stichting 55+ Actief Gramsbergen

      Programma 2022

Jaarvergadering – Nieuwjaarsvisite. En daarna thema: De brandweer. Wat doet de brandweer allemaal behalve blussen? En hoe werken ze? Dit alles wordt ons haarfijn door o.a. plaatsgenoot Bert Kwant uit de doeken gedaan.

Vrijdagavond 25 februari 2022 – 19.30 uur. De Binder.

Toneelvereniging “Roke” treedt op met het stuk: Kuurboerderij DOLELU (spreek je uit als De oale luu) Anton en Grietje hebben de boerderij overgedaan aan hun zoon Hendry en beginnen zelf met een kuurboerderij waar ouderen, die om een of andere reden even niet thuis kunnen zijn, voor een korte termijn onderdak en verzorging kunnen krijgen. Een nichtje van Anton zou komen voor de verzorging, maar meldt zich af i.v.m. ander werk. De eerste twee gasten hebben zich aangemeld, maar komen eerder als in eerste instantie de bedoeling was. En dan beginnen de problemen. Ook speelt een stoel met een kussen een belangrijke rol. Al met al weer een hilarische toestand.

Vrijdagmiddag 25 maart 2022 – 14.00 uur. De Binder.

Lummy Boerhof uit Ruinerwold gaat op pad met haar “vertellegies”. Dat is een programma met “vertellegies” over vroeger en nu, samen oude liedjes zingen, oude spreekwoorden, waarvan niemand weet hoe ze zijn ontstaan, een kwisje met nostalgische prijsjes als boerenjongens op brandewijn, peertjes van de Larijweg appelmoes, jam enz.

Vrijdagavond 22 april 2022– 19.30 uur. De Binder.

De avond wordt verzorgd door het duo “Een en Ander”. Zij bieden een afwisselend programma met muziek, liedjes, sketches en verhalen.

Mei/juni 2022.

De reiscommissie beraadt zich nog over een reisje. Nadere informatie vindt u t.z.t. op de nieuwsbrief.

Maandagavond 29 augustus 2022– Oranjefeest19.30 uur in De Binder

Allround singer songwriter Dick van Altena toert al heel lang door Nederland en België met zijn country- en streektaaloevre. Voor deze avond zal hij vooral veel van zijn Nederlandstalige repertoire ten gehore brengen.

Vrijdagavond 30 september 2022 – 19.30 uur. De Binder. 

Nighthawk Productions uit Assen toont ons de natuurfilm “Waterland Drenthe”. Deze film wordt als bioscoopfilm gepresenteerd.

Vrijdagmiddag 28 oktober 2022 – 14.00 uur. De Binder.

De heer Jan Meilink uit Hardenberg is iemker en leert nog steeds nieuwe dingen over het leven van de bijen. Weet u bv. dat er in Nederland 385 soorten bestaan? Kent u de geschiedenis van de iemker en kent u het nut van bijen? Hij zal ons van alles vertellen en laten zien.

Vrijdagmiddag 28 januari 2022 – 14.00 uur. De Binder. 

Vrijdagavond 2 december 2022 – 19.30 uur. De Binder.

Vanavond vieren wij hopelijk, na twee keer uitstel, het 50 jarig Jubileum van Stichting 55+actief met een cabaretoptreden van de dames van “Twee recht Twee averecht” met het thema “Valse trek”. De helft van hen heeft met heel veel succes als “Jong Belegen” in de feestweek van 2018 voor ons opgetreden.                     

Let op: Deze bijeenkomst is één week later dan normaal.                                                                         

Woensdagmiddag 14 december 2022 – 14.00 uur. De Binder. 

Kerstmiddag. De Protestantse Gemeente Gramsbergen zal deze middag verzorgen.