Stichting 55+ Actief Gramsbergen

       Programma 2019

Vrijdagmiddag 25 januari 2019 – 14.00 uur. De Binder.

Jaarvergadering – Nieuwjaarsvisite.

En daarna zal ons koor “Zang en Vriendschap” voor ons optreden.                   

Vrijdagavond 22 februari 2019 – 19.30 uur. De Binder.

Toneelvereniging “Heisa Baalder”  treedt voor ons op met het stuk:

De jacht op de gebroeders Boerma geschreven door H. de Vries.

Korte inhoud: De jacht wordt ingezet op de twee vrijgezelle, niet onbemiddelde, broers Harm en Geert Boerma. De broers worden een dagje ouder en Geert schakelt de thuiszorg in, die een haaibaai van de bovenste plank stuurt. Had hij dat maar nooit gedaan, want onder aanvoering van o.a. de bemoeizieke buurvrouw, wordt de jacht geopend op de argeloze broers. Als dan de nieuwsgierige postbode en de stadse juffrouw van het maatschappelijke werk ook nog een duit in het zakje doen is het hek van de dam. Dit stuk moet u beslist zien!

Vrijdagmiddag 29 maart 2019 – 14.00 uur. De Binder.

Mevrouw Jantje Boonstra uit Hardenberg komt naar ons toe om met ons en met elkaar te praten over mensen met Alzheimer. Uit haar praktijk gaan we kijken wat dat betekent voor alle betrokkenen en o.a met een filmpje laat ze zien, wat je wel en/of niet moet doen/zeggen. Dit wordt vast heel interessant en leerzaam.

Vrijdagavond 26 april 2019 – 19.30 uur. De Binder.

De avond wordt verzorgd door 2xRW. De heren Roelof Willems en Rinus Wanders. Deze twee mannen uit de buurt van Schoonebeek zorgen voor een mooi optreden met zang, een grap en een mop.

Mei/juni 2019.

Kleppertoer met eventueel aansluitend een diner.

Nadere informatie vindt u t.z.t. op de nieuwsbrief.

Maandagavond 2 september 2019 – Oranjefeest.

19.30 uur in De Binder.

De Twentelandkapel met egerländermuziek.

De Twentelandkapel is een onderdeel van muziekvereniging “Crescendo” uit Buurse. Na een optreden in 1976 is de liefde voor de egerländer muziek ontstaan en dat betekende het begin van de Twentelandkapel. Niet alleen in Nederland, maar ook over de grens in het buitenland treedt deze kapel op. En nu dus voor het eerst in Gramsbergen.

Vrijdagavond 27 september 2019 – 19.30 uur. De Binder.

De natuur in het Vechtdal. De heer Johan Poffers zal ons d.m.v. vertellen en beelden meenemen en nog meer inzicht geven in de natuur van het Vechtdal.

Vrijdagmiddag 25 oktober 2019 – 14.00 uur. De Binder.

Iedereen in de omgeving heeft wel gehoord van “Veldzicht” in Balkbrug. Alleen kom je daar nooit binnen. Maar vandaag zal de heer Jan Reehorst ons meenemen binnen de muren van “Veldzicht”.

Vrijdagavond 29 november 2019 – 19.30 uur. De Binder.

Het “Brook Duo” uit Markelo houdt in de wintermaanden in de wijde omgeving een zogenaamde “Kerkentour”  met steeds weer nieuwe winterverhalen. Ook wij willen ons graag een keer laten verrassen met dit programma.

Woensdagmiddag 18 december 2019 – 14.00 uur. De Binder.

Kerstmiddag.

De Protestantse Gemeente Gramsbergen zal deze middag verzorgen.